Gör ett seo-test på din hemsida

Testa din sida med jämna mellanrum och få nya insikter

Hur vet du vilket sökord du syns på och vilka du vill synas på? Att kunna förstå hur sin hemsida presterar och vad som faktiskt är relevant för dina besökare är viktigt att förstå.
Men hur ska man göra?

Eftersom du redan har läst våra artiklar om sökmotoroptimering, seo och om digital marknadsföring så vet du redan hur viktigt det är med att testaoch utvärdera. Men du måste hela tiden utgå från nuläget och var er hemsida befinner sig idag. Det är en förutsättning för att ni ska kunna jbba vidare med hemsidan.

Att göra en nulöägesanalys på sin hemsida är nyttigt, smart och faktiskt rätt effektivt. Du får insikter om hur sidan presterar just nu och hur den kan bli bättre genom att du kommer se brister och förbättringspotential.

SEO Analys

En seo-analys består av flera viktiga och på en del sätt kritiska delar. Det handlar om att ta reda på intressanta sökord, sökfraser och vilka dem viktigaste konkurrenterna är till er hemsida.

Sökvolym

När man ser över vilka sökord och sökfraser som kan vara intressanta för er hemsida så gör man vad man kallar för en sökordsanalys. För att göra det tar man hjälp av olika verktyg och tekniker för att hitta just dem sökfraser och sökord som är intressanta för er. Vi tycker att det bästa verktyget (och som har korrekt data) idag är Googles egna sökverktyg.Det är viktigt att förstå att det är flera faktorer som spelar in när ni ska bestämma er för era sökord, sökfraser.

Relevansen

Sedan när du har identifierat några sökord som du tycker verkar bra för er att jobba vidare med så ska ni göra en bedömning hur bra dem sökfraserna är för er. Det är här som det börjar bli lite svårare och som utmaningarna kommer. Nu måste man hitta dem sökord som faktiskt stämmer överens med det som er hemsida handlar om och som ni tillhandahåller.
Du kan räkna med bättre konvertering ju närmare er produkt du kommer med era sökfraser. Här gäller det att förstå vad som får besökaren att bli intresserad.

Vilken konkurrens har sökorden?

Nu när du kommit så härlångt såmåste du ha koll på vilken konkurrens sökorden har och som er hemsida då kommer få. Har du för hög konkurrens på en sökfras eller ett sökord så blir ju det svårt att få bra resultat på dessa.

Allmänt på din hemsida

Utöver ovan så är det en hel del andra saker som ni måste tänka på när det gäller er hemsida. Några av dessa är:

Gör ett gratis seo-test och få en seo-analys helt gratis

Vi gör en seo-analys för tre av era sidor på hemsidan, inkluderat startsidan

Ditt namn
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Adress till er hemsida
Meddelande

I SEO-analysen kollar vi bland annat ranking, vilka sökord ni syns på, era konkurrenter, potentiella sökord, hur bra er hemsida är byggd ur ett SEO-perspektiv och mycket mer.
Och, ja - ni förbinder er inte till någonting.

Läs mer om man gör en seo-analys här

Få hjälp med din digitala marknadsföring och din synlighet på Google

Ring oss redan idag: 033-720 13 90