Vad är SEO för något?

Vad är SEO, sökoptimering?

SEO (eller sökmotoroptimering som det också heter) kommer från engelskans Search Engine Optimization och är enkelt beskrivet processen och strategin du har för att lyckas med din synlighet på Google - att komma så högt upp i sökresultaten som möjligt.

SEO är alltså arbetet du gör på din hemsida för att sökmotorer som t ex Google ska hitta din hemsida och visa den så högt upp som möjligt i sökresultaten när någon söker efter det som du erbjuder eller som du skriver om på din hemsida. För om du syns högt upp på rätt sökningar för din hemsida eller ert företags hemsida så kan fler besökare hitta er därmed kan ni få fler kunder eller fler konverteringar.

Det här gör ju sökoptimering till en bra och lönsam kanal för er marknadsföring online och ni bör se er SEO som en viktig del i (kanske rentav fundamentet) i er marknadsföring.

Gör SEO till er plattform för marknadsföring

SEO ska ni se som en grundplattform och en viktig del i ert dagliga marknadsföringsarbete - låt SEO vara en stor del av er budget för marknadsföring. Varför?
Sökmotoroptimering handlar ju om att få er hemsida (ert varumärke) att synas så bra som möjligt vid intressanta tillfällen. Marknadsföring handlar om att sprida ert budskap (vad det än handlar om) till rätt personer vid rätt tillfälle.
De båda är med andra ord tight bundna till varandra.

Marknadsföring kan bestå av så många olika delar som t ex betald annonsering, storytelling, närvaro i sociala medier och hur ni framhäver er hemsida. Idag sker det mesta online eller digitalt i någon form så tänk på er hemsida en startpunkt i er marknadsföring.

Investera långsiktigt i SEO

SEO är ett arbete som pågår över en längre period (jag tycker du aldrig ska sluta med seo som medium för marknadsföring) och även något som hela tiden måste utvärderas, mätas, analyseras och utvecklas. Eftersom förutsättningarna för SEO också ändras relativt ofta så är det ett måste att ditt, ert SEO-arbete också utvecklas i den takt och på det sätt som krävs.

Sökoptimering är något som kräver tid, engagemang och en del kunskap inom bland annat dem tekniska bitarna, hur du skriver din copy/content, hur du analyserar utfallet och hur du sedan drar nytta av det. Du förstår nu (hoppas jag) att SEO är ett arbete som du inte kan göra "vid sidan om" eller som ett komplement till ditt andra arbete. Du måste ge seo det fokus som det behöver och förtjänar. Ge ditt seo-arbete den tid och den omtanke som det kräver och anlita en byrå eller konsult som verkligen vill jobba med er och ge er den tiden ni behöver.

Få hjälp med din digitala marknadsföring och din synlighet på Google

Ring oss redan idag: 033-720 13 90

Gör ett gratis seo-test och få en seo-analys helt gratis

Vi gör en seo-analys för tre av era sidor på hemsidan, inkluderat startsidan

Ditt namn
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Adress till er hemsida
Meddelande

I SEO-analysen kollar vi bland annat ranking, vilka sökord ni syns på, era konkurrenter, potentiella sökord, hur bra er hemsida är byggd ur ett SEO-perspektiv och mycket mer.
Och, ja - ni förbinder er inte till någonting.

Läs mer om man gör en seo-analys här