Vad är Google Ads för något?

Är Google Ads någonting att använda sig av?

Idag är Google Ads världens största verktyg for digital annonsering och betald marknadsföring. Du ser och känner igen annonserna främst genom att dem syns högs upp i resultaten när du söker på Google - dem är också märkta med "Annons". (Ja, dem syns längst ner i sökresultaten också
Den stora skillnaden från Google Ads annonser mot det vanliga (det organiska) sökresultatet är främsta att du betalar för att hamna högst upp och du betalar bara när någon klickar. Som du märker så innebär ju det också att du får en större kontroll över dina annonseringsutgifter.

Några fördelar med att annonsera med hjälp av Google Ads:


Vill du läsa mer om fördelar med Google Ads kan du göra det här.

Varför ska man investera i Google Ads?

Vill du öka din försäljning, antalet besökare eller få fler att återvända till din hemsida så kan Google Ads vara det du behöver.
Du kan med hjälp av Google Ads synas för rätt personer (mer specifikare än med seo) som söker efter din produkt eller tjänst. Om ni t ex är en bilverkstad och vill få fler att boka sitt däckbyte hos er så kan ni utforma annonser så att dem syns vid sökfraser som t ex "byta däck Göteborg", "byta vinterdäck göteborg".

Vad kostar det att annonsera med Google Ads?

Det är det här som är det intressanta med Google Ads som plattform för annonsering. Det beror på din målgrupp, sökvolym på aktuell sökfras, geografisk synlighet och mycket mer.
Det är flera olika faktorer som styr och dessa är: daglig budget, kostnaden för sökorden, er bransch och geo och matchningstyper.

Få hjälp med din digitala marknadsföring och din synlighet på Google

Ring oss redan idag: 033-720 13 90

Fler artiklar och inlägg om Google Ads